Není nad pořádnou, teplou polívku. Zvlášť v zimních měsících zahřeje, a v létě zase doplní zásobu vody do organismu. Níže je technologický postup na 5 litrů takové úplně obyčejné polífky.;)
Materiál:
1 kg balení mrkve
0,75kg celeru
0,75 kg hlávkového zelí
0,25kg pórku
1 kg brambor
400g balení žampiónů
trocha roslinného oleje (podle chuti)
a podle chuti taky sůl a koření, například kmín a tymián
Vercajk:
Nůž, destička, škrabka na brambory/mrkev/celer, kastról 5l, šufánek a případně třeba vařečka.
Výrobní postup:
Oloupat zeleninu (brambory, mrkev, celer), odstranit košťál ze zelí, případně oloupat žampióny. Pak všechno nakrájet, naflákat do kastrólu, osolit, okořenit, zalít vodou do objemu 5 litrů a uvařit (asi 2 hodiny). Při vaření samozřejmě průběžně míchat a dolévat odpařenou vodu. Určeno k sežrání...